Krema ve sütü bir pişirme kabında karıştırıp kısık ateşte sadece yanlardan kabarcıklar çıkana kadar ısıtıp kenarda bekletiyoruz. Krema kaynamaya uygun olmadığından kaynama aşmasına getirmeyin
Yumurta sarılarını toz şekeri, vanilyayı ve limon kabuğu rendesini karıştırıp bir kapta iyice çırpıyoruz. Kremamsı bir hale gelene kadar iyice çırpılması önemli. Limon kabuğu rendesi de kokunun gelmemesi için faydalı oluyor ama şart değil. Burada önemli olan iyi çırpılmış olması..
Ilık kremayı çırpamaya devam ederken yavaş yavaş ip gibi yumurta harcınıza ekliyorsunuz.
Bu aşamada çırpma veya karıştırma işlemini çok üstten yapmak yerine alttan yapmaya özen gösterirseniz çok fazla köpük olmasını da engellemiş olursunuz. Sonuçta köpüklerin çökmesini bekleyeceğiz, ne kadar az köpürürse bekleme süresi de o kadar azalır.
Bir yandan fırını açıp 130 dereceye ayarlıyoruz. .
Köpükler oturana kadar 10-15 dk. kenarda bekletiyorsunuz. İçinde kaymak, tortu vs kalmaması için 1-2 defa ince tel süzgeçten süzmekte fayda var. Fazla köpükleri de süzgeç temizleyecektir. Amacımız tortusuz köpüksüz kremamsı akışkan bir harç elde etmek.
En son kalan köpükleri de kaşık veya peçete ile alıp iyice pürüzsüz hale getirip, küçük yayvan kalıplara döküyoruz. Muhallebi gibi derin kase kullnmak yerine ne kadar yayvan bir kase olursa o kadar iyi olur. Krem brüle de yüzeyi geniş, derinliği az bir sunum daha lezzetli oluyor.
Fırın tepsinin altına bir bez koyup, üstüne kaselerimizi koyuyoruz. Fırını yerleştirdikten sonra kaselerin yarısına gelene kadar sıcak/ılık su koyuyoruz. Bez suda hareket etmemeleri için, su da üstünün çatlamaması için gerekli.
35-40 dk. 130 derecede pişecekler. Bu sürenin sonunda jel gibi bir kıvama gelmiş olmaları lazım. Çok sıvı ise 5 dk daha ısıyı 140 dereceye arttırıp bekleyebilirsiniz. Ancak katı bir muhallebi istemiyoruz. Dolapta beklerken katılaşacak, o yüzden jel şeklinde hareket edebilen bir kıvam tamamdır.
Çıkartıp (tepsideki sıcak suya karıştırmadan ve tabii elinizi yakmadan) dışarıda ılımasını bekleyip, sonra buzdolabında en az 3 saat (bir gün beklemesi çok daha iyi olacaktır) bekletiyoruz. Bu şekilde dolapta 3-4 de kalabilir. İstediğinizde kullanabilirsiniz.
Servisten bir süre önce çıkarıp üstüne esmer toz şekeri ince bir tabaka oluşturacak şekilde döküyorsunuz. Esmer şeker kullanrsanız beyaz şekere göre daha çok topaklandığı için önceden elinizle toz haline getirip yapmakta fayda var. Beyaz şeker ile bu adım daha kolay ancak esmer şeker de beyaza göre daha kolay yandığı için avantajı var. Sonuçta ikisi de olur.
Eğer bir pürmüzün varsa pürmüzle çok yakmadan ama toz şeker kalmayacak kadar üstten gezdirerek yakıyorsunuz. Pürmüz yoksa bir tavada şekerin karamalize olmasını sağlayıp, soğumadan kaselerinizin üzerine de dökebilirsiniz. Üstünü tamamen ince bir tabaka olarak kaplasın.
Bu haliyle buzdolabını 10-15 dk daha koyup üstündeki karamelize şekerin donmasını sağlıyorsunuz.
Artık servise hazır. Afiyet olsun.