Toad in the hole
Delikteki kara kurbağaları!
Malzemeler
- 4-6 adet uzun sosis veya sucuk
- 225 gram un
- 3 adet yumurta
- 300 ml ılık süt
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- yemek kaşığı tuz
Soğan Sosu İçin:
- 2 adet kuru soğan ince kesilmiş
- 1/2 yemek kaşığı sarı hardal
- 500 ml et suyu Kendi yaptığınız yoksa bulyon ile
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
Tarifi
- Fırını önceden 200 derece ısıtıyoruz.
- Dikdörtgen bir fırın kabında sosisleri enine yerleştirip, üzerine gezdirdiğimiz 1 y.k. zeytinyağı ile fırına veriyoruz.
- Onlar pişerken, yumurtaları bir kapta 2-3 dk. çırpıyoruz. Oğlum Doruk, kol kası geliştirmek bunu el çırpıcısı ile yaptı ama bence siz mikser kullanabilirsiniz. Burada amacımız yumurtanın köpük köpük olması. Kabarması için bu önemli bir adım.
- Yumurtayı, ılık (40 derece civarı) süt ile ve yumurta pişmeyecek şekilde yavaş yavaş birleştirerek mikser veya çırpıcı ile karıştırmaya devam ediyoruz. Sütün ılık olması da önemli, o da kabarması için ikinci önemli adım. Fark ettiğiniz üzere amacımız sonuçta iyice kabaracak bir yiyecek yapmak.
- Ardından içine 1 y.k. tuz konmuş unu da bu karışıma gene yavaşça ekleyip, karıştırmaya devam ediyorsunuz. Sonuçta krep/pankek kıvamında akışkan bir karışım elde edeceksiniz. Açıkçası yukarıdaki karışım sıralamasının bir önemi yok. ama bu şekilde ortalık batmıyor. Yoksa unun ortasına çukur aç, yumurtayı dök karıştır demesini de bilirdim. Ama bence benim tarif ettiğim en kolayı.
- Şimdi bu karışımı 1 saat dolapta beklet diyen de var, beklerse köpükler gider diyen de var. Ben bekletmedim. Pişman değilim. Sonuç gayet iyi oldu. Deneyip, daha çok kabarttım diyen varsa, hodri meydan.
- Şimdi fırından sosislerin piştiği fırın kabını çıkartıp, kabı soğutmadan, içine bu karışımı döküyoruz. Karışım sosislerin hizasının biraz altında kalacak. Üstünde kalırsa da olur ama o zaman delikteki kurbağalar görünmez. Burada kurbağalar sosisler oluyor. Gerçi benim yaptıklarımdan birinde de aşağıda göreceğiniz üzere delikteki kurbağanın sadece ucu görünüyor. O yüzden ayrıca kestikten sonraki fotoları da paylaştım.
- Lafa daldık, ama burada gene kabarması için üçüncü önemli adımı atlamayalım, fırın kabı sıcakken karışımı koyup, hemen fırına geri koymak önemli. Zaten döktüğünüzde siz de fark edeceksiniz, kızgın yağa denk gelen kısımlar anında pişmeye başlıyor.Burada bir önemli nokta da fırının ortanın bir altı rafını kullanmak. Daha yukarıda olursa üstü, altta olursa altı daha çok pişiyor. Tecrübeyle sabittir.
- Şimdi dördüncü önemli adım da kabarıklığın sönmemesi için 20-30 dk boyunca fırının kapağını hiç açmamak. 20.dk’dan sonra izlemeye başlayın, üstlerin kahverengi, altın rengi alması ve kabarmış olması gerekiyor. İçinde de sıvı kalmamış olmalı.
Soğan Sosunun Hazırlanması :
- Yağ, tuz ve soğanı tavada kahverengi olana kadar iyice kavuruyoruz.
- Hardalı ekleyip, karıştırıyoruz.
- Üzerine et suyunu ekleyip, yarı yarıya azalana kadar pişirmeye devam ediyoruz.
- İşte size soğan sosu. Bunu farklı et yemeklerinde de kullanabilirsiniz.
Hikayesi



